Wrażliwość na insulinę
Producent: Humavit
Postać: kapsułki
Cena: 19.00 zł Sugerowana przez producenta cena detaliczna produktu. Cena może się różnić w zależności od punktu sprzedaży.
Ulotka:
Opis i skład produktu Wrażliwość na insulinę
Wrażliwość na insulinę, 60 kapsułek
Wrażliwość na insulinę- preparat zawierający ekstrakt z przepękli ogórkowej, cynamonowca cejlońskiego, borówki czernicy i sosny. Borówka i kora sosny pomagają wyrównać poziom glukozy we krwi poprzez zachowanie wrażliwości na insulinę i metabolizmu węglowodanów. Owoce borówki wspomagają utrzymanie właściwego metabolizmu glukozy, tłuszczów i białek. Cynamon pozwala utrzymać zdrowy poziom cukru we krwi. Pomaga zachować odporność przeciw umysłowemu i fizycznemu zmęczeniu.
Zawartość składników wykazujących efekt fizjologiczny w dziennej porcji produktu (2 kapsułki):
ekstrakt z owocu przepękli ogórkowej 400 mg
ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego 400 mg
ekstrakt z kory sosny: 80 mg
ekstrakt z owoców borówki 64 mg
Zawartość substancji biologicznie czynnych w dziennej porcji produktu:
antocjanozydy borówki: 16 mg
Skład Wrażliwość na insulinę
ekstrakt z owocu przepękli ogórkowej (DER 4:1); ekstrakt z kory cynamonowca cejlońskiego (DER 4:1); ekstrakt z owoców borówki (DER 72:1); ekstrakt z kory sosny (DER 4:1); materiał kapsułki: żelatyna; substancja przeciwzbrylająca: stearynian magnezu.
Dawkowanie
Należy przyjmować raz dziennie dwie kapsułki do posiłku, popić wodą.
Uwagi
• Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
• Zdrowe żywienie i tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
• Suplement diety nie może być zamiennikiem zróżnicowanej diety.
• Należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
• Należy chronić przed wilgocią i światłem.
Opinie o Wrażliwość na insulinę
Dodaj opinię o Wrażliwość na insulinę
Wybierz ocenę i napisz krótkie uzasadnienie.